duminică, 8 iunie 2014

Amintiri despre viitor


“Toţi oamenii mari au fost cândva copii, doar că puţin dintre ei îşi mai aduc aminte”, scria Antoine de Saint-Exupery.
Ne mai amintim noi ce înseamnă să fii copil? Să crezi în speranţă şi în dragoste, într-un viitor frumos – şi să dormi liniştiţi ştiind că cineva veghează aspupra ta… Să te bucuri de începutul fiecarei zile, să porneşti într-o călătorie plină de aventuri în fiecare zi, să descoperi lumea înconjurătoare, pe tine, pe ceilalţi, să priveşti totul ca pe o minune şi fiecare om ca pe un prieten.

Ziua internaţională a copilului este sărbătoarea vieţii – frumoasă, proaspătă şi optimistă cum e ea la început de drum.
O zi dedicată copiilor, pregătirii lor pentru un viitor fericit şi sănătos, plin de succese, având alături pe cei care îi vor sprijini şi îi vor însoţi de-a lungul drumului lor.
Este şi o zi pentru noi, cei mari, pentru a ne opri din alergarea zilnică plină de griji pentru a ne a aduce aminte cât de frumoasă este viaţa privită prin ochii unui copil - şi cum ne-am înşelat atunci când ne grăbeam să creştem mari şi să devenim adulţi!

Dar dacă chiar începutul de drum este greu şi plin de hopuri, dacă nu e nimeni alături să te sărbătorească?
În casele de tip familial ale oraşului Sântana sunt 130 de copii aflaţi sub ocrotirea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.
Atunci când ceilalţi copii sunt duşi de părinţii lor la festivităţi, evenimente şi spectacole organizate cu ocazia zilei dedicată lor, micuţii din centrele din Sântana sunt singuri şi nu au acelaşi prilej de bucurie ca şi colegii lor.

Din aceste motive, Asociaţia Cetatea Voluntarilor, în parteneriat cu DGASPC Arad, Spitalul MedLife Genesys, Webasto şi Centrul Multifuncţional de Consiliere şi Educaţie, a organizat duminică 1 iunie un eveniment special la Sântana, pentru a sărbători toţi copii din casele de tip familial.
Ziua acestor copii a fost înfrumuseţată cu spectacole, dansuri, muzică, veselie, ateliere de creaţie, origami, face-painting, bucurie, personaje din poveşţi şi zâmbete.

Mulţumim partenerilor noştri în organizarea şi desfăşurarea acestui eveniment minunat şi voluntarilor implicaţi pentru entusiasmul şi pasiunea lor.
Iar tuturor micuţilor arădeni, le urăm: La mulţi ani, copii dragi şi frumoşi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu